top of page

Tur til Kjerag – majesteten i Ryfylke

Da ble det bestemt at vi skulle å ta turen inn til Kjerag - ikke nødvendigvis for å besøke den berømte Kjerag Bolten. Vi hadde andre ting vi skulle gjøre.

Uansett, Fredag 9 juli var dagen! Vekkerklokken ga lyd fra seg kl 0345 og jeg ble hente kl 0445.

Vi hadde i forkant bestemt oss for å ta båten som går fra Lauvik til Lysebotn for så å kjøre den kronglete veien opp til startpunktet (parkeringsplassen) for stien inn til Kjerag - Øygardstøl som forøvrig ble vår base den dagen.


Været denne dagen viste seg ikke fra sin beste side, og til tross for at det små-regnet og tåken nesten lå nede i sjøkanten var det en kjempefin båttur innover. Evig optimist som jeg er så var jeg sikker på at været ville snu og solen skulle skinne.


Så feil kan man altså ta. Det var tåke, regn, opphold om en annen.

Selv når det er meldt sol og godt vær, kan værforholdene endres raskt. Det fikk vi oppleve denne dagen. Det ene øyeblikket var det umulig å se hva som var rundt oss for så i neste øyeblikk klart og fint. Noe bildene viser. Derfor bør du alltid sjekke værmeldingen og spørre lokalkjente til råds før turstart. Til tross for været var turist trafikken ganske stor. En stor andel var turister fra andre land, familier og ellers ivrige turgåere.

Kjerag er et fjellplatå på sydsiden av Lysefjorden, i Sandnes kommune i Rogaland. Høyeste punkt på platået ligger 1 132 meter over havet. Den berømte Kjeragbolten ligger ca. 300 meter fra Nesatindane, en topp ut mot Lysefjorden på 984 moh.


Turen til Kjerag er 11 km lang og krevende. Turen tar 5 til 6 timer totalt, tur – retur. Stien går gjennom variert terreng, der du bestiger tre bratte høyder, gjennom noen små daler.


Har dere besøkt Kjerag og hva er dine opplevelser fra turen? Kommenter gjerne.
13 views0 comments

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page