top of page

JEG ER IKKE I TVIL!!

Updated: Jan 6

🌿 Vi har følgende:

ADI ( anbefalt daglig inntak) Anbefalt daglig inntak (ADI) er et veiledende begrep som brukes innen ernæring og refererer til den anbefalte mengden av et næringsstoff som en person bør innta daglig for å opprettholde god helse.


🌿 ODI ( optimalt daglig inntak) Dette er et utrykk som ikke er så vanskelig å definere, men vanskelig å kvantifisere. Det optimale er det vi fungerer best på. Men hvor mye er det?

🔥Funfact: om jeg skal ta inn vitamin C basert på ODI (optimalt daglig inntak) og kun ved å spise appelsiner så blir det 26 stk😩

🌿 Maten vi spiser inneholder en rekke forskjellige vitaminer og mineraler som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Av flere årsaker tror ikke jeg vi får dekket alle vitaminer og mineraler via maten vi spiser. Da mener jeg friske personer.


🌿 Imidlertid kan det være tilfeller der kostholdet ikke gir tilstrekkelige mengder av visse næringsstoffer, for eksempel hvis man har spesielle kostholdsbegrensninger eller ved sykdom.

🌿 Eksempelet jeg viser er basert på én dagsmeny basert på min alder, kjønn, vekt og aktivitetsnivå, og kan selvfølgelig variere.

Men; jeg må altså gjøre store endringer i kostholdet mitt om jeg skal nå ADI


🌿 Vil du vite hva ditt kosthold gir deg av vitaminer og mineraler hjelper jeg deg med det.

Legg igjen en kommentar eller send meg en melding på: lindasolito1@gmail.com så tar jeg kontakt😍

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page