top of page

Last ned gratis PDF PÅ hvordan velge Ekstra Virgin olive oil av god kvalitet? Og hvilke helseeffekter gir oljen?

Updated: Jan 3

Når det kommer til valg av en olivenolje så vet jeg hvor vanskelig det kan være å velge en god olivenolje når det finnes så mange ulike produsenter og merker på markedet.


Last ned her:


Hvorfor jeg velger Extra Virgin olivenolje av høy kvalitet:

 • når du kjøper Extra Virgin olivenolje av ypperste kvalitet vil du finne et produkt fullpakket med polyfenoler (antioksidanter som hjelper med å støtte både hjerne og hjertet)

 • inneholder mindre flerumettede og mer enumettede fettsyrer (gunstige effekter på markører for hjerte- og karsykdommer)

 • bra til steking – sjekk «røykpunkt» (smoke point på engelsk) for oljer

 • dersom du bruker ekstra virgin olivenolje til steking så inneholder denne typen olje mye av de sterke antioksidanter som beskytter oljen. Disse antioksidantene finnes ikke i samme nivåer i andre vegetabilske oljer.

 • inneholder mindre av omega-6 fettsyren linolsyre enn mange andre vegetabilske oljer.

 • Extra virgin olivenolje Oljen er ekstrahert fra olivenfrukten uten bruk av varme eller kjemikalier

 • Vanlig olivenolje er raffinert og strippet for viktige næringsstoffer og antioksidanter.

 • Og så hvis du er ute etter å senke kolesterolet, hvis du ønsker å senke blodtrykket, hvis du ønsker å støtte hjernen din og fokusere og til og med forhindre langsiktige sykdommer, vet vi at olivenolje er fantastisk supermat på grunn av polyfenolene - de fettløselige antioksidanter


Ekstra Virgin Olivenolje kan etter min mening sees på som et kosttilskudd eller en type funksjonell mat i seg selv, og burde ha en større plass i det daglige kostholdet også her i Norden.


𝗛𝘃𝗮 𝗲𝗿 𝗽𝗼𝗹𝘆𝗳𝗲𝗻𝗼𝗹𝗲𝗿 𝗼𝗴 𝗵𝘃𝗼𝗿𝗳𝗼𝗿 𝗲𝗿 𝗱𝗲𝘁 𝘀å 𝘃𝗶𝗸𝘁𝗶𝗴 å 𝗶𝗻𝗸𝗹𝘂𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗶 𝗸𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻?

Polyfenoler er mikronæringsstoffene som vi får via plantebaserte matvarer! De inneholder naturlige sammensetninger som beskytter plantene mot skade, og har kraftige antioksidant egenskaper som igjen gir oss helsefordeler. Ren Extra Virgin olivenolje, av god kvalitet er "supermat" – har et rikt innhold av polyfenoler!


Polyfenoler beskytter kroppen mot oksidativt stress. Stressfaktorer i miljøet fører til at det dannes frie radikaler i kroppen! Her bidrar antioksidanter til å nøytralisere disse skadelige frie radikalene som ellers ville skade cellene dine og dermed også øke risikoen for tilstander som kreft, diabetes og hjertesykdom.

Disse kraftige antioksidantene bidrar til å redusere betennelser, som ofte er hovedårsaken til mange kroniske sykdommer!


NB:

Les etiketten nøye, for det er lett å bli lurt. Ofte er det som på etiketten kalles for «100 % extra virgin olive oil» noe helt annet når du leser innholdsfortegnelsen. Olje laget av for eksempel 52 prosent olivenolje og 48 prosent solsikkeolje!


Noen tips på hva du vil se etter, for å være sikker på du får olivenolje av god kvalitet:


 • Lukt på den. Du skal merke en tydelig sterk aroma som pepper, friske urter, lukt av oliven (alt etter hvilke oljer du kjøper)

 • Smak på oljen, den skal smake litt sterkt og svi litt i halsen. Dette er effekten fra polyfenolene.

 • Extra virgin olivenolje bør være lagret på mørke flasker, eller annen emballasje som ikke lar UV-strålene nå produktet, noe som vil påvirke kvaliteten på oljen.

 • Du bør kjøpe olivenoljer fra den siste innhøstingen, jo ferskere olivenolje desto bedre er den.

 • En tydelig indikasjon på innhøstingsåret på flasken eller nettstedet, eller utløpsdato, bør være på etiketten. Hvis olivenoljen ikke er merket med en "best før dato", ikke kjøp den.

Lykke tilCommentaires


Post: Blog2 Post
bottom of page