top of page

Hva er formålet med vitaminer og mineraler i menneskekroppen?

Hvorfor trenger vi vitaminer og mineraler? Kroppen trenger dem for å holde seg sunn og sterk. Mikronæringsstoffer bidrar til å drive kroppen, fra konvertering av energi og cellereparasjoner, til sårheling og immunstøtte.

Med den lange listen av vitaminer og mineraler, er det vanskelig å ta gode matvalg som understøtter den perfekte miksen av mikronæringsstoffer. Det er også viktig å vite at mange av dem samhandler med hverandre, og både kan forbedre og blokkere opptaket, så det er viktig å forstå det delikate samspillet.

Vitaminer er organiske, og kan brytes ned av varme, luft eller syre. De kategoriseres i vann- og fettløselige vitaminer. Mineraler, på den annen side, er uorganiske, og beholder sin kjemiske struktur. Det er derfor mineraler i jord og vann leveres best til kroppen gjennom planter, fisk, dyr og væske.

Fordeler ved vannløselige vitaminer og mineraler

Vannløselige vitaminer finnes i de vannrike delene av maten, og bidrar til å frigjøre og produsere energi, bygge proteiner og celler og produsere kollagen. Disse mikronæringsstoffene inkluderer vitamin C og gruppen med B-vitaminer:

  • Biotin (vitamin B7)

  • Folsyre (folat, vitamin B9)

  • Niacin (vitamin B3)

  • Pantotensyre (vitamin B5)

  • Riboflavin (vitamin B2)

  • Tiamin (vitamin B1)

  • Vitamin B6 og B12.

Hva gjør viktige mineraler og spormineraler i kroppen?

Kroppen husker viktige mineraler som balanserer vann- og saltnivået i kroppen, og mange andre viktige funksjoner. Disse mineralene inkluderer kalsium, klorid, magnesium, fosfor, kalium, natrium og svovel.

Spormineraler er like viktige, og utfører viktige oppgaver i kroppen. De samhandler imidlertid med hverandre, så «jo mer, jo bedre»-tilnærmingen er ingen god strategi. Disse spormineralene er krom, kobber, jod, jern, mangan, molybden, selen og sink.

Hvorfor trenger vi fettløselige vitaminer?

Fettløselige vitaminer finnes mest i matvarer med et høyt fettinnhold, og absorberes mye lettere inn i blodbanen når de spises sammen med fett. Vitaminene brukes til mange kroppsfunksjoner, i tillegg til at de lagres og kan brukes når nivået er lavt. Disse vitaminene beskrives best som tidsutløste mikronæringsstoffer: Vitamin A, D, E og K.

Hvilke matvarer inneholder mineraler og vitaminer? Og hvor mye trenger kroppen?

Det er nyttig å ha et anbefalt daglig inntak for hvert vitamin og mineral. For ideer til matvarer for hver av mikronæringsstoffene, bør du bruke litt tid til å undersøke hver av dem. Start med å henge opp denne informasjonen på kjøleskapet.

Vitamin D finnes i fet fisk, eggeplomme og berikede matvarer som frokostblandinger.

Magnesium finnes hovedsakelig i gresskar, spinat, bønner, tofu, brun ris og nøtter.

Kalsium kommer fra melk, ost, yoghurt, brokkoli, grønnkål, nøtter, bønner, linser og berikede frokostblandinger.

Mat som er rik på sink er blant annet østers, gressfôret storfekjøtt, gresskarfrø, spinat, brun ris og tempeh.

Kilder til Vitamin B12 er dyrebaserte, som kjøtt, fisk, fjærkre og egg.

La kosttilskuddet Xtend+ gi deg et forsprang

Selv om det kan virke overveldende å få i seg den perfekte mengden med alle vitaminer og mineraler, finnes det kosttilskudd som gjør det enklere. I stedet for å spise over 3000 kalorier, er Xtend+ et alt-i-ett, naturlig multi-immunt kosttilskudd som gir deg 22 essensielle mikronæringsstoffer, samt rensede 1-3, 1-6 betaglukaner hentet fra gjær, i plantebaserte kapsler som er enkle å spise.

Med alle de essensielle vitaminene og mineralene i fire daglige Xtend+-kapsler kan du komplementere et allsidig kosthold på en perfekt måte*.10 views0 comments

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page