top of page

D-vitamin! Se hvordan testen enkelt kan tas hjemme. Hvor mye tilskudd trenger du?

Optimale D-vitamin nivåer er viktig for et sunt og velfungerende immunsystem! Det vil beskytte deg mot sykdom ved å holde bakterier og virus på avstand og reduserer allergier.


For å finne ut hvor om og evt hvor mye vitamin D-tilskudd du skal ta, vil jeg anbefale deg at du først finner ut hva din nåværende vitamin D-status er. Vi ernbefalinger basert på dine verdier. Man kan ta D-vitamin test hos fastlegen også. På grunn av målemetoden vi bruker, vil du kunne få en mer nøyaktig måling og personlig anbefaling basert på testresultatet ditt!

Når kroppen utsettes for sollys, dannes det D-vitaminer i kroppen. Hvor mye D-vitamin som dannes i kroppen, er avhengig av hvor sterk sollysets UVB-stråling er. UVB-stråling er den ene av de to typene ultrafiolett stråling som finnes i sollys. Den andre typen kalles UVA. Huden regulerer dette selv, slik at du ikke kan bli overdosert med vitamin D kun gjennom soleksponering.


𝗛𝘃𝗼𝗿 𝗺𝘆𝗲 𝘁𝗶𝗹𝘀𝗸𝘂𝗱𝗱 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗱𝘂?

Vitamin D er fettløselig og samler seg gradvis i fettvev i kroppen. Dosen du trenger vil være avhengig av mange faktorer, deriblant vekt, kosthold og soleksponering. Overvektige vil trenge større doser for å fylle kroppen og for å opprettholde et optimalt nivå. Det anbefales derfor å teste seg regelmessig, da D vitamin nivået i kroppen og behovet for tilskudd ofte varierer en del i løpet av året. så heldige å kunne tilby enkle hjemmetester som gir deg en nøyaktig oversikt med personlige anbefalinger.Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page