top of page

2024: HAR DU PLANER OM Å GJØRE ENDRINGER I KOSTHOLDET DITT?
Du har helt sikker tenkt det samme som meg. Du har aldri vært mer sikker på å gjennomføre et nyttårsforsett med stil - som denne gangen.


Du starter bra, Du planlegger og prepper de måltidene du trenger for å ta med deg på jobb. Sulten og trøtt kommer du hjem og innser at du ikke har planlagt eller handlet det du trenger. Og kanskje det allerede der går «galt» og tvilen kom.


Men det trenger ikke være vanskelig og heller ikke komplisert. Jeg fikk gode helsegevinster ved å være mer bevisst på maten jeg spiser (les; ikke diett). Start med å gjennomføre endringene gradvis.


Tips til hvordan du kan starte:


💫 Start med å vurdere hvor du er i dag. Hvordan spiser du vanligvis? Hva er dine største utfordringer?


💫 Sett deg mål. Du må bestemme deg!


💫 Hvis du vet du spiser ultraprosesserte matvarer, start med å ta bort én matvare om gangen.


💫 Lag mer mat hjemme og fra bunn, da har du mer kontroll over hva du putter i maten.


💫 Ikke gap over for mye i starten. Det er bedre å gjøre små endringer som du kan holde deg til, enn å endre alt på én gang.


💫 Ikke tell kalorier konstant. Fokuser heller på å spise næringsrike matvarer som gjør deg mett og tilfreds.


💫 Spis mat du liker og som holder deg mett over tid. Du kan oppnå gode helseresultater ved å fokusere på å spise næringsrik mat 80 % av tiden, og tillate deg selv å kose deg litt mer 20 % av tiden.


Tips for å endre kostholdet ditt gradvis:


💫 Reduser ultraprosesserte matvarer. De er ofte fulle av sukker, fett og salt, og lite næringsstoffer. Erstatt disse matvarene med mer naturlige alternativer, som råvarebasert mat som frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk.


💫 Reduser/minimer sukkerinntaket. Sukker er en av de største årsakene til bl.a overvekt og fedme.


💫 Bytt ut søtsaker og snacks med sunnere alternativer, for eksempel frukt, nøtter eller gresk yoghurt (den inneholder bl.a mindre sukker og er en god kilde til proteiner)


Jeg kan hjelpe deg med å få en oversikt over hva du får i deg av vitaminer og mineraler, samt fett, proteiner og karbohydrater.


Håper dette var til hjelp og lykke til med endringene🥰1 Comment


😀

Like
Post: Blog2 Post
bottom of page